De wedstrijd is pas voorbij als het laatste fluitsignaal geklonken heeft!

2e klasse 201

3 november 2018 9:00

Tom van de Loo

Onbekend

Na 3 competitiewedstrijden had Rhode JO11-2 alle smaken gehad. 1x gelijk, 1 verloren en 1x gewonnen. Dat laatste was onze jongens het beste bevallen en dus ook het doel voor de 4de wedstrijd tegen SJO Helmondia-Mulo die net als wij met 4 punten aan de wedstrijd begonnen.

De eerste minuten was Helmondia veel aanwezig op onze helft maar kon niet echt gevaarlijk worden. Toen na 5 minuten onze verdediging zich lekker opgewarmd had werd het tijd om het doel van de tegenstander op te zoeken. Rhode was nu de betere partij en wist de paal en keeper van Helmondia regelmatig te vinden. Net voor het eind van de eerste 15 minuten resulteerde dit in een verdiende 1-0 voorsprong.

Het tweede stuk van de eerste helft was nog steeds voor Rhode, maar lukte het helaas niet om de voorsprong uit te breiden. Waar de coaches in de rust bezig waren om de jongens helemaal op scherp te zetten kon het publiek zich weer wat opwarmen aan de koffie en thee die met de bakfiets langs de velden gebracht werd (Top geregeld Rhode!). Ook liet de scheidsrechter in de rust zien dat hij niet alleen uitstekend kon fluiten maar ook aardig een balletje hoog houden.

Blijkbaar had de tegenstander in de rust ook succes gehad met het coachen van de jongens want de tweede helft was er wat meer te doen in de buurt van onze eigen goal. Lang kon de achterhoede de voorsprong vasthouden. Maar na veel mooie reddingen kwam Helmondia op gelijke hoogte vanuit en corner die wat ongelukkig de goal in ging.

Met 1-1 bij aanvang van het laatste kwartier kon het nog alle kanten op.  Helaas kwam er al snel nog een tegengoal waardoor Rhode met 1-2 achter kwam te staan. Het leek dan ook gespeeld en Helmondia was al begonnen met de punten in de tas stoppen en het plannen van de terugreis. Maar zo gemakkelijk kom je bij Rhode niet weg en met alle energie gingen de jongens weer in de aanval. Dit werd 1 minuut voor tijd beloond met de gelijkmaker. Velen zullen dit toen al als eindstand genoteerd hebben, maar niet onze jongens. De wedstrijd is pas voorbij als het laatste fluitsignaal geklonken heeft en zo ver was het nog niet. De druk ging er weer vol op en in de laatste seconden werd dit beloond met een 3-2 voorsprong. De ontlading was groots, ook bij de coaches die in de veronderstelling dat het al afgelopen was maar vast het veld op liepen om het feest mee te vieren. Enkele seconden later was de overwinning wel een feit en staan we met 3 punten erbij in de bovenste helft van de competitie.

Het doorzettingsvermogen was een genot voor de vele toeschouwers en geeft ook vertrouwen voor de komende 4 wedstrijden waarin we de nummers 1,2 en 3 van de competitie tegenkomen. Het kan alle kanten op, maar met deze inzet kunnen we zomaar wat extra punten pakken en aansluiten bij de top teams.

Zet hem op jongens. Jullie hebben nu laten zien dat jullie een goed team hebben en je nooit moet opgeven. Super leuk om jullie in actie te zien!