Scheidsrechter

M.A.G. Opsteen

Accommodatie

Onbekend

Rhode moest zondag winnen om zich voor de volgende ronde te plaatsen. Dat lukte niet, al na 5 minuten stond het met 0-2 achter en daarmee was een overwinning  natuurlijk wel erg ver weg.

In de 3e minuut kwam Limburgia al op 0-1, uit een strafschop. De bal ketste van de voet van  Roel Smeets tegen zijn arm, geen opzettelijk hands, maar wel een strafschop.
20180916 HvA 143253z De Neul R1-BSV Limburgia1 beker 3' 0-1 strafschop
03' 0-1 strafschop
Een paar minuten later was het opnieuw raak. Vanaf de middellijn werd de spits gelanceerd en hij liet zich die kans niet ontnemen, 0-2. Rhode was aangeslagen en voor hetzelfde geld had  Limburgia nog verder uit kunnen lopen.
20180916 HvA 143536z R1-BSV Limburgia1 beker 6' 0-2
06' 0-2, na counter
Na zo’n 20 minuten kwam Rhode beter in de wedstrijd, er kwamen kansen en na een half uur pikte Simon vd Wetering een terugspeelbal op, omspeelde de keeper en scoorde 1-2. Er kwamen toen nog diverse kansen, en met name Martijn van Boerdonk was heel dicht bij een treffer.
20180916 HvA 145632z R1-BSV Limburgia1 beker 27' Rhode verdedigt Joep Vermeltfoort 5
27' Rhode verdedigt, Joep Vermeltfoort 5
20180916 HvA 150539z R1-BSV Limburgia1 beker 36' Daan v Dinten vrije trap, doelman tikt bal uit doel
36' Daan van Dinten vrije trap, doelman tikt bal uit doel

Rhode begon vervolgens goed aan de 2e helft, er kwamen volop kansen en in de 62e minuut was het raak. Uit een vrije trap van Daan van Dinten kopte Geert Oerlemans de gelijkmaker binnen.
20180916 HvA 153957z R1-BSV Limburgia1 beker 55' Rhode vrije trap, doelman vangt bal in 2 keer
55' Rhode vrije trap, doelman vangt bal in 2 keer
Rhode kon op jacht naar een voorsprong, maar die illusie werd al snel verstoord. Limburgia kreeg opnieuw een strafschop, en opnieuw was het een zware straf. Limburgia had daar maling aan en schoot de 2-3 binnen. Rhode wilde zich niet gewonnen geven en er kwamen nog volop kansen, maar de keeper hield zich staande.
20180916 HvA 160021z R1-BSV Limburgia1 beker 75' Rhode vrije trap Daan van Dinten, doelman redt
75' Rhode vrije trap Daan van Dinten, doelman Randy van Haren redt
Vervolgens ging Limburgia in het laatste kwartier nog flink over de schreef. Geert Oerlemans werd in kansrijke positie onderuit gehaald op de 16 meter en dat betekende rood, maar geen doelpunt. In het laatste kwartier kreeg vervolgens de laatste man en een wisselspeler ook nog eens rood  wegens commentaar op de leiding. Maar met het nodige geluk wist de gasten zich met 9 man toch nog staande te houden, het bleef 2-3.

Opstelling:
Paul van Heesch; Daan van Dinten, Roel Smeets, Martijn van Boerdonk, Joep Vermeltfoort (60. Pieter Verbruggen); Mart Krüsemann, Geert Oerlemans, Glenn van Lieshout, Hemke Voets( 60. Bas van Kuringen); Joep van de Mortel (60. Kyron Brus), Simon van de Wetering. Reserve, niet ingevallen: Jarno Thijssen

Rhode 1 - BSV Lmburgia 1 2-3 (1-2) beker
0-1 (03.) Olaf Mazier strafschop, na ongelukige handsbal Roel Smeets
0-2 (06.) Olaf Mazier
(1-2) (20.) Simon van de Wetering, afgekeurd wegens buitenspel
1-2 (31.) Simon van de Wetering
2-2 (62.) Geert Oerlemans
2-3 (64.) Olaf Mazier strafschop, na "vasthouden" in luchtduel door Martijn van Boerdonk
(74.) BSV Limburgia: Tony Nwannukwu rood, wegens ernstig gemeen spel
(80.) BSV Limburgia: Marcel Velraeds rood, wegens 2x geel
(89.) BSV Limburgia: Remco Theunissen, rood wegens beledigen (gewisselde speler op bank)