4 - 1

Groep 1 4

5 april 2018 20:00

Onbekend

Strijdend ging Rhode ten onder in de kwartfinale van de beker. Tot een paar minuten voor tijd leek er nog een verrassing in de lucht te hangen, maar toen sloeg Groene Ster alsnog toe, scoorde 3x en won geflatteerd met 4-1.
Groene Ster begon op zich goed, maar Rhode hield zich staande. Met veel inzet zocht het ook de aanval, en was eigenlijk ook gevaarlijker dan de gastheren. 7 corners waren het gevolg, maar die leverden niets op. Vlak voor rust was er wel een goede kans voor Groene Ster, die werd gemist, maar een paar minuten later werd het toch 1-0. Rhode verdedigde ongelukkig uit, de bal kon toen simpel worden binnen getikt.
Na rust wilde Groene Ster snel afstand nemen, er kwam wat druk maar doelman Ard Groenendijk hield zich staande. Rhode zocht ook de aanval en met een prachtige treffer van Kyron Brus was de spanning weer helemaal terug. In de slotfase ging het uiteindelijk toch mis. In de 87e minuut werd het 2-1 uit een fraaie aanval. In de 90e minuut werd het 3-1 toen balverlies genadeloos werd afgestraft. Tenslotte werd het het zelfs nog 4-1. Na een aangeschoten hands profiteerde Groene Ster van de verwarring en scoorde uit de snelle counter. Dat was te veel van het goede, maar Rhode kon toch met opgeheven hoofd het veld verlaten.