Rhode naar laatste acht in beker KNVB Zuid 2

Datum

20 maart 2018 20:00

Accommodatie

Onbekend

Rhode had meer moeite met Volkel dan de uitslag doet vermoeden. Al in de 1e minuut werd het 1-0 door Kyron Brus. Vervolgens leek Rhode in de 56e minuut de strijd te beslissen door een doelpunt van Koen van der Zanden.  Maar Volkel kwam door een strafschop al snel weer terug in de wedstrijd. Het bleef spannend tot in de slotfase, maar toen viel de beslissing, eerst scoorde Koen van der Zanden zijn tweede treffer en vervolgens ook Kyron Brus, uitslag 4-1.

De wedstrijd tussen Rhode en Volkel was slechts 57 seconden oud toen spits Kyron Brus de score opende: 1-0. Hij "schoot" de bal van dichtbij het doel bij de eerste paal binnen i.p.v. de bedoelde voorzet te geven.
Net als de vorige thuiswedstrijd van Rhode in de districtsbeker tegen DAW vond het duel plaats op sportpark De Scheken in Boskant. Dit omdat op De Neul geen veldverlichting is bij het hoofdveld. Het veld had een goed bespeelbare grasmat, dit ondanks de vorst van de laatste paar dagen.
In de attractieve eerste helft bleven, ondanks twee goed combinerende elftallen, meer doelpunten uit.

In de tweede helft ging Volkel op jacht naar de gelijkmaker, en kreeg ook goede kansen daarvoor. Maar ook Rhode liet zich qua kansen niet onbetuigd. Na een dieptepass van Joep van de Mortel verdubbelde Koen van der Zanden, met een mooie passeeractie, in de 57ste minuut de voorsprong van Rhode: 2-0.
Nadat Rhode eerder tevergeefs een strafschop claimde voor een overtreding op Geert Oerlemans -nadat deze solerende in de 16, waarbij de doelman was gepasseerd, tegen de vlakte werd gelopen- kreeg Volkel in de 59ste minuut wel een (terechte) pingel. De bal ging op de stip na een sliding van doelman Paul van Heesch. Dit omdat balverlies Rhode, rand 16, leidde tot een alleen doorgaan van een Volkenaar. De strafschop werd verzilverd: 2-1.

Het spel golfde daarna in een hoog tempo op en neer. Een echt bekerduel, en pas in de slotfase besliste Rhode de wedstrijd. Na een breedtepass van Simon van de Wetering, maakte Koen van der Zanden, en met wederom een mooie passeeractie, zijn tweede doelpunt van de avond: 3-1. Ook Kyron Brus kwam, na een voorzet vanaf de rechterzijde, vervolgens nog een keer tot scoren: 4-1.

Inmiddels is de tegenstander voor de kwartfinale bekend. Dat is Groene Ster geworden. De wedstrijd wordt gespeeld in Heerlen, de geplande aanvangstijd is 19:30 uur.

Beker 1/8 finale op hoofdveld Boskant:  Rhode 1 - Volkel 1 4-1 (1-0)
1-0 (01.) Kyron Brus
2-0 (57.) Koen van der Zanden
2-1 (59.) Ruud Verstegen strafschop
3-1 (90.) Koen van der Zanden
4-1 (90+2) Kyron Brus