Rhode/VSB JO13-2JM

2e klasse 201

31 maart 2018 11:30

Onbekend

JO13-2 kent een sterke start in de voorjaarscompetitie. Er is de hele winter lekker doorgetraind, en dat werpt zijn vruchten af. De eerste wedstrijd tegen Blauw-Geel JO13-2 werd voortvarend met 6-1 gewonnen, terwijl de ploeg uit Veghel in het najaar nog 9 punten boven Rhode was geeindigd. Twee weken later werd thuis van Handel JO13-1 gewonnen. Door een paar slordigheidjes werd het spannender dan het had hoeven zijn, maar de 3-2 overwinning was dik verdiend.

Dit weekend stond ELI JO13-1 op het programma. Uit in Lieshout was het begin erg moeizaam. Weinig beleving, en onverzorgd spel zorgden voor weing kansen. Nadat ELI 2 keer de paal raakte was het een klein wonder dat de ruststand nog 0-0 was. Wat er in de rust gebeurd is blijft gissen. Of er zat iets in de thee, of coach Hans is compleet "Dick Advocaat" gegaan. Feit is dat Rhode in de tweede helft een compleet ander gezicht liet zien. Met volle inzet en goed spel werd ELI aan de kant gezet. Met Daan voorin erbij kwamen al snel de kansen. Xavi dook 2 keer voor de goal op en ronde beide keren mooi af, waarbij de eerste met een karatetrap op een hoogte waar Rico Verhoeven nog moeite mee zou hebben. Achterin zat alles goed op slot, en de spaarzame keren dat ELI erdoor kwam zat Koen er bovenop om hun aanval af te breken. Alleen vanaf de penaltystip lukte het ELI om het net te vinden, maar de volgende aanval van Rhode was meteen weer raak met een goal van Kai. De stand had zelfs nog hoger uit kunnen vallen, maar met 3-1 gingen de punten mee naar Rooi.