Daan van Dinten (vrije trap)

Groep 1 16

7 december 2017 20:00

Onbekend

Op een natte donderdagavond speelde Rhode met een “aangepast elftal”  de bekerwedstrijd in de derde ronde tegen SSS'18 uit Overloon. Deze tegenstander speelt in dezelfde klasse als Rhode en in de competitie won Rhode de tweede wedstijd in Overloon met 0–3. Ondanks het feit dat Rhode een aantal basisspelers miste, is het geen moment in gevaar geweest en was de 1–3 een logische uitslag.

In de eerste helft werd het overwicht van Rhode uitgedrukt door een doelpunt van Joep van de Mortel in de 22e minuut. In de tweede helft kwam SSS'18  nog wel langszij door een fout van de keeper af te straffen, het was nagenoeg hun enige scoringsmogelijkheid. Rhode ging na deze tegenslag op zoek naar de winst, combineerde vlot en creëerde ook enkele kansen. Dankzij knap keeperwerk van de SSS'18 doelman bleef de gelijke stand tot de 85e minuut op het bord staan. Toen schoot Daan van Dinten met een knappe vrije trap de 1–2 binnen en vijf minuten later bracht Simon van de Wetering de eindstand 1–3 op het bord.

Een knap resultaat van dit elftal! Hiermede behaalde  Rhode opnieuw een 1–3 uit overwinning, de vierde in dit seizoen! Door deze overwinning bereikt Rhode de vierde ronde van het bekertoernooi waarin nog 32 clubs zitten. Tegenstander op 18 februari 2018 is DAW uit Schaijk, thans lijstaanvoeder met Sparta'25, in de derde klasse  D. DAW is geen onbekende tegenstander. In het kampoensjaar 2016 van Rhode was DAW onze voornaamste concurrent. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden op 18 februari.

07-12-2017 beker 3e ronde: 20:00 uur: SSS'18 1 - Rhode 1 1-3 (0-1)
0-1 (22.) Joep van de Mortel
1-1 (60.) Hugo Hebben
1-2 (85.) Daan van Dinten
1-3 (90.) Simon van de Wetering