Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Succesvol en spannend kerstzaalvoetbaltoernooi

30 december 2022 12:15

Op woensdag 28 december en donderdag 29 december vond het traditionele kerstzaalvoetbaltoernooi weer plaats in sportzaal de Kienehoef.
Meer dan 175 kinderen uit de JO10 t/m JO17 hadden zich opgegeven. Er waren ook veel meisjes opgegeven zodat we zelfs een aparte poule voor de meisjes konden opzetten.

Woensdagochtend werd begonnen met de JO10 en JO11. Het was een zeer spannend toernooi tot aan de laatste wedstrijd toe. Frankrijk, Argentinië en Duitsland eindigde bovenaan met hetzelfde aantal punten waardoor het doelsaldo uitsluitsel moest brengen. Frankrijk en Duitsland hadden allebei +9, maar doordat Duitsland meer had gescoord werden zij uitgeroepen tot winnaar.

Woensdagmiddag  gingen JO12 en JO13 aan de slag. Er waren in deze categorie zoveel aanmeldingen dat er gespeeld werd in 2 poules.

In poule 1 werd Brazilië winnaar en in poule 2 eindigde Senegal bovenaan. De winnaars van de poules speelden nog een finalewedstrijd. Hierin werd niet gescoord en uiteindelijk moesten penalty’s de beslissing brengen. Brazilië deed het net iets beter dan Senegal en werd de winnaar van deze categorie.

Op donderdag was het de beurt aan JO14, JO15, JO17 en de meisjes. Om en om werden de poulewedstrijden afgewerkt. Bij de meisjes had Brazilië alle wedstrijden gewonnen en werd terecht kampioen.

Bij de jongenspoule was het nog spannend tot de laatste poulewedstrijd. Omdat Marokko zijn laatste wedstrijd gelijk speelde en Portugal de wedstrijd erna won werd Portugal uiteindelijk de winnaar.

Het in groten getale aanwezige publiek was deze dagen de grote winnaar. Wat was het spannend en wat waren er mooie acties in de zaal getoond.

Er zijn nog wat spullen achtergebleven in de zaal. Deze kunnen opgehaald worden op Valstraat 9.