Vriendschappelijk

Bekerwedstrijd  Eijsden  -  Rhode:  3  -  3

In het verre Eijsden heeft Rhode in de eerste bekerwedstrijd gelijk gespeeld tegen de plaatselijke tweede klasser VV Eijsden. Over het geheel genomen een terechte uitslag in een matige wedstrijd met weinig kansen waarin te zien was dat de conditie nog lang niet op peil is.

In de eerste helft werkten beide ploegen hard, zonder goed voetbal op de mat te leggen. Ook werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Eijsden kwam geheel onverwachts in de twaalfde minuut op voorsprong door geklungel in de achterhoede bij Rhode. Ook bij de 2 – 0 in de dertigste minuut zag de achterhoede van Rhode er niet goed uit en kwam Eijsden op een 2 – 0 voorsprong tegen de verhouding in. Nog voor de rust kon Rhode scoren. Eerst werd een goede aanval bijna doeltreffend afgerond oor Geert Oerlemans. In de veertigste minuut scoorde Serge Vos koppend de 2 – 1 binnen,

Na de rust had Rhode een licht overwicht en was ook conditioneel beter dan Eijsden. Maar ook in de tweede helft waren de doelkansen schaars. In de zevenenveertigste wist Mark van der Zanden bijna te scoren, echter zijn schot werd gered door de doelman, meteen daarna een fraaie aanval van Eijsden met een kopkans, gescoord werd er niet. Rhode kwam in de zestigste minuut verdiend op gelijke hoogte door een doelpunt van de jarige  ( 31 ) Martijn van Boerdonk die, na een kopbal van Roel Smeets, van dichtbij de 2 – 2 scoorde. Beide ploegen bleven werken voor de overwinning, dit ging gepaard met gehaast en onnauwkeurig spel. Toch zou er nog tweemaal gescoord worden en bij beide doelpunten zou Geert Oerlemans een belangrijke rol spelen. In de vijfenzestigste minuut werd een handsbal van Geert Oerlemans  in de strafschopgebied bestraft met een strafschop. Deze werd feilloos ingeschoten, waardoor Eijsden weer op voorsprong kwam. In de vijfentachtigste minuut werd Geert Oerlemans gevloerd in het strafschopgebied, opnieuw strafschop nu voor Rhode. Ook deze strafschop werd onberispelijk ingeschoten door Daan van Dinten. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel, waar beide ploegen uiteindelijk vrede mee konden hebben.