Rhode verdient zwaarbevochten gelijkspel

11 oktober 2020 18:30

Het beloofde wederom een zware wedstrijd te worden voor het vaandelteam van Rhode. Om twee uur werd er afgetrapt in Nijmegen tegen titelkandidaat NEC. Rhode wist lang stand te houden, terug te komen van een 1-0 achterstand en de betere kansen af te dwingen in het laatste gedeelte van de wedstrijd.

De amateurs van NEC lieten vanaf de eerste minuut het betere spel zien. Het spelbeeld voor bijna heel de wedstrijd: NEC aan het aanvallen, Rhode aan het verdedigen. Ondanks dat de bal meer op de helft van Rhode was, wisten de Nijmegenaren lang niet tot scoren te komen. Verdedigend stond de uitploeg sterk. Met een hard schot die tegen de paal belandde, was NEC dichtbij de voorsprong in de zeventiende minuut. Na ruim een half uur spelen kreeg de thuisploeg opnieuw een grote mogelijkheid: een vrije trap net buiten het keepersgebied. Ook deze werd niet afgemaakt. De grootste kans van Rhode in de eerste helft was voor Rolf van den Boogaart.

Het spelbeeld in de tweede helft stond gelijk aan die van de eerste helft. In de 55e minuut wist NEC op voorsprong te komen.  Na een aanval van de club uit Nijmegen werd de bal ongelukkig weg gewerkt. Deze belandde in de voeten van Lucas van den Heuvel, hij wist de bal in het net van Rhode te werken. Dit was tevens het keerpunt voor het spelbeeld. Rhode werd aanvallender en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 62e minuut wisten het team een enorme kans te creeëren. Na meerdere schoten op doel wist NEC het verdedigend uit te voetballen. Het betere spel kwam nog steeds vanuit de Nijmegenaren, maar de kansen waren voor Rhode. In de 80e minuut viel de verdiende gelijkmaker via Joep van de Mortel. Met een hard schot in de rechterhoek passeerde hij de keeper van NEC. Met nog tien minuten op de klok lag de wedstrijd weer open. Beide ploegen gingen voor de winnende goal. Rhode wist de wedstrijd volledig om te gooien en bleef kansen creeëren. Een van de grootste kansen was voor Mark van de Zanden, maar hij zag zijn kopbal eindigen in de handen van de keeper. De spannende wedstrijd eindigde in 1-1.