Tacitusstraat 130
6417TZ
HEERLEN
tel. 045-8516726

Na een moeilijke eerste periode met slechts 5 punten uit 8 wedstrijden was het voor Rhode prioriteit 1 om de directe degradatie en nacompetitie voor degradatie te ontlopen, uiteindelijk lukte dat na een ongemeen spannende competitie, en werd in Volkel het laatste benodigde puntje binnengehaald. Ondertussen was ook nog verrassend de tweede periodetitel behaald, met nog één wedstrijd te gaan stond Rhode nog vijfde in de 2e periode, maar door een overwinning tegen Eendracht en puntenverlies van de overige concurrenten werd de periodetitel toch binnen gesleept.

Zondag moest Rhode, als periodekampioen, voor de eerste ronde van de nacompetitie naar het verre Heerlen op bezoek bij Bekkerveld, zij waren lang ook titelkandidaat, maar moesten zich uiteindelijk met een periodetitel tevreden stellen.

Rhode begon goed aan de wedstrijd, had al in de 2e minuut een goede kans. Daarna nam Bekkerveld het initiatief over, speelde technisch verzorgd voetbal en combineerden goed, maar echte kansen kwamen er nauwelijks. Rhode kwam goed weg toen een lobje nog maar net door Ivo Branten over de lat kon worden gewerkt.

Bekkerveld begon met de nodige inzet aan de tweede helft, en had een overwicht. Maar toch was het Rhode dat via Tijn Vorstenbosch in de 51e minuut een goede kans kreeg. Bekkerveld hield daarna wel een veldoverwicht maar kansen kwamen er eigenlijk niet. In de 66e minuut was het uiteindelijk wel raak, een voorzet van rechts werd onhoudbaar binnen gekopt. Rhode moest toen de aanval zoeken en deed dat ook. Er kwamen ook kansen, uit een vrije trap van Thomas van de Pol, een actie van Bas van Kuringen en vervolgens nog een kans voor Rogier Meijer, en ook nog 3 doelpogingen uit een scrimmage , maar de 1-0 bleef staan. Een verre reis donderdag naar Twente, tegen De Tukkers, werd Rhode bespaard en Rhode kan in september vol goede moed aan het nieuwe seizoen in de 2e klas gaan beginnen, ook dan zal er weer een versterkte degradatie worden gehanteerd.

Verslag: Rinus Timmers

Film: BKV- RHODE 1-0 (4-6-23) - YouTube

04-06-2023 Bekkerveld 1 (HPK 2F) - Rhode 1 (LPK 2G)  1-0 (0-0)
1-0 66. Nigel Bougard

Opstelling:
Paul van Heesch; Coen van Langen (Raf van den Hurk), Roel Smeets, Ivo Branten, Joep Vermeltfoort (Floris van Esch); Rogier Meijer, Tijn Vorstenbosch, Mark van der Zanden, Chiel van den Biggelaar, Thomas van der Pol (Martijn van der Vleuten); Simon van de Wetering (Bas van Kuringen).
Reserve, niet ingevallen: Stein van de Kerkhof, Pieter Verbruggen.
Staf: Frank Brands (trainer, coach), Bas van der Velden (assistent trainer), Anton Schellekens (verzorger), Martijn Oors (assitent scheidsrechter, teammanager).

Statistieken: Harry van Aarle.