Foutenfestival wordt Rhode fataal: 2-4 verlies

Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Eén van de voetbalwetten is dat de ploeg die de minste fouten maakt met de overwinning gaat strijken. Die wet ging zondagmiddag op bij de wedstrijd van Rhode tegen DAW uit Schaijk. Vier fouten leidden tot vier tegendoelpunten en Rhode kon daar maar twee doelpunten tegenover stellen.

In de eerste helft golfde het spel op en neer met over en weer veel scoringsmogelijkheden. Dat leidde tot een vermakelijke wedstrijd voor het publiek. In de 10e minuut schoot Mark van der Zanden tegen de paal, nadat Simon van de Wetering door tweemaal goed doorzetten de bal in Rhodebezit wist te houden. Rond de 15e minuut kreeg DAW twee kansen. Het eerste schot werd ver naast geschoten; het tweede werd gepareerd door doelman Paul van Heesch. Vervolgens zag Thomas van der Pol zijn kopbal net naast gaan. Uit het niets kwam de 0-1 tot stand. Een te korte pass tussen twee verdedigers werd onderschept en onberispelijk afgemaakt. Het leek erop dat Rhode snel op gelijke hoogte kon komen, maar twee goede kansen gingen er niet in. Eerst kon Tijn Vorstenbosch de bal net niet goed aannemen en een kopbal van Rogier Meijer zeilde over. Halverwege de 1e helft kwam de gelijkmaker alsnog. Simon van de Wetering kon scoren uit een hoekschop:  1-1.
Even daarna was er miscommunicatie tussen een verdediger en de doelman van Rhode, waardoor DAW gemakkelijk de 1-2 in kon tikken. Rhode liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleef de aanval zoeken. Na een goede passeeractie van Tijn Vorstenbosch, bracht hij Simon van de Wetering in stelling, die zijn tweede doelpunt liet aantekenen. Daarna had DAW nog een goede kans: uit een corner werd tegen de paal gekopt. Ruststand: 2-2.

De tweede helft was minder attractief. Rhode verloor de slag op het middenveld en kon nog geen gevaar meer stichten. DAW was toen de bovenliggende partij.  De 2-3 kwam uit een hoge hoekschop, die door Paul van Heesch niet goed werd ingeschat. Daardoor kon DAW vrij inkoppen. Twee minuten voor tijd viel de 2-4 binnen. Balverlies achterin werd genadeloos afgestraft. De Rhodenaren zetten nog wel aan, maar verder dan drie (ongevaarlijke) hoekschoppen in de laatste minuut kwamen ze niet meer. Eindstand: 2-4

63. Rhode 1 - DAW 1 de 2-3 in de maak,