Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Rhode heeft zondag een belangrijke overwinning geboekt. Tegen SSS’18 (Sport Staalt Spieren) uit Overloon werd verdiend met 3-0 gewonnen.

Al na twee minuten had Rhode op voorsprong kunnen komen. Na een vloeiende combinatie met Mark van der Zanden trok Pieter Verbruggen de bal terug voor het doel, maar een Overloonse verdediger kon er net op tijd zijn voet tussen zetten. Rond de 15e minuut had SSS’18 twee goede kansen. Eerst kreeg het vanuit een vrije trap een vrije doortocht naar het Rhodedoel, maar de aanvaller liet de bal van zijn schoen springen. Even later wist doelman Paul van Heesch een gekrulde bal uit de bovenhoek te slaan.

De 1-0 voorsprong kwam uit een mooie aanval over rechts. Simon van de Wetering zette de bal voor en Ryan Kreeft kopte tegendraads in. Diezelfde Ryan kwam enkele minuten later gevaarlijk door, maar stuitte uiteindelijk op de keeper. Ook de Rhodekeeper stond zijn mannetje toen hij een open kans van SSS’18 tot corner wist te degraderen.

Rhode kende een vliegende start van de tweede helft. Snel na de aftrap kreeg het een corner en daaruit wist Simon van de Wetering raak te koppen: 2-0. SSS’18 had daarna eigenlijk weinig tot niets meer in te brengen. Dat was zeker ook een verdienste van Stan van de Mortel, die heer en meester was op het middenveld en de gevaarlijkste man van SSS’18 volledig elimineerde. Rhode daarentegen kwam met zijn aanvallen steeds dichterbij een derde doelpunt. De grootste kans kwam in minuut 66, toen de keeper van SSS’18 heel ver zijn doel uitkwam, terwijl Rhode in balbezit bleef. Simon van de Wetering probeerde het met een schuiver van 35 meter afstand, maar zijn bal ging net langs. In de tweede helft was Simon sowieso een plaag voor de Overloonse defensie. Een paar minuten voor tijd had één van zijn acties succes. Hij kwam op rechts knap door en gaf een lage voorzet. Rogier Meijer was er als de kippen bij om de 3-0 binnen te schuiven.

Met deze overwinning stijgt Rhode twee plaatsen op de ranglijst. Maar misschien nog belangrijker: Rhode weet weer wat winnen is!

Opstelling Rhode: Paul van Heesch, Cas van der Linden, Raf van den Hurk (68. Daan van Dinten), Pieter Verbruggen, Joep Vermeltfoort, Mark van der Zanden (68. Rogier Meijer), Serge Voss (82. Chiel van den Biggelaar), Ryan Kreeft (74. Tijn Vorstenbosch), Stan van de Mortel, Floris van Esch, Simon van de Wetering

Zondag staat er weer eens een echte derby op het programma, Rhode gaat dan op bezoek bij Schijndel.
Let op: de aanvang is al om 14:00 uur.