Knappe overwinning van Rhode in Heeswijk: 0 – 1

Droevendaal 6
5473BH
HEESWIJK-DINTHER
tel. 0413-291620

Op het ijzig koud  sportpark De Ballendonk in Heeswijk – Dinther beleefde  Rhode zondagmiddag een bijzonder prettige middag door maar liefst 6 punten mee  te nemen naar Sint-Oedenrode. Rhode 2 won met 1 – 3 tegen Heeswijk 2 en blijft daardoor mede- koploper in de reserve eerste klasse B en Rhode 1 won voor de tweede achtereenvolgende keer, ditmaal met 0 – 1  in Heeswijk.

De wedstrijd in Heeswijk verliep in feite zoals de negen voorafgaande wedstrijden: twee hard werkende teams, weinig scoringsmogelijkheden, matig voetbal en weinig doelpunten.

In de eerste helft  was Rhode de iets beter voetballende ploeg met een eerste kans in de vijftiende minuut voor Mark van der Zanden. Het enige gevaar voor het doel van Rhode ontstond  in de negentiende minuut met een scrimmage uit een corner. De beste kans in de eerste helft was voor Simon van de Wetering. In de dertigste minuut ging zijn schot rakelings langs. In het vervolg van de wedstrijd was Rhode de bovenliggende partij, gescoord werd er echter niet, zodat de ruststand 0 – 0 was.

Heeswijk begon de tweede helft beter dan Rhode. Er werd feller gestreden door Heeswijk, zonder scoringsmogelijkheden. In de zestigste minuut kwam Rhode verrassend op voorsprong na geknoei in de achterhoede van Heeswijk. Simon van de Wetering pikte de bal op en Rogier Meijer schoot de bal in het doel. Hiermee was ook de felheid uit het spel van Heeswijk en kon Rhode gecontroleerd voetballen. Uit een scrimmage  in de vijfenzestigste minuut  werd het zelfs bijna 0 – 2 en ook in de negenentachtigste minuut leek Rhode op 0 – 2 te komen door de ingevallen Kyron Brus. Deze kans werd niet benut. Heeswijk stelde hier weinig tegenover en Rhode kwam nauwelijks in gevaar. Met de sterk spelende Chiel van den Biggelaar en Raf van den Hurk trok Rhode de overwinning verdiend over de streep.

Met twee achtereenvolgende overwinningen is Rhode van de laatste plaats en komt a.s. zondag Volkel naar de Neul. Aanvang van deze wedstrijd is 14:00 u