Raaijweg 11
5825AL
OVERLOON
tel. 0478-641483

Dat een 0-0 wedstrijd toch een hoge amusementswaarde kan hebben bewezen Rhode en SSS’18 (Sport Staal Spieren) uit Overloon op zondagmiddag 26 maart. Met namen Rhode speelde perioden goed voetbal, dat helaas niet werd beloond met een doelpunt.

Voor de technische staf was het vooraf puzzelen. Door schorsingen en blessures kon geen beroep worden gedaan op enkele spelers. Men had het elftal goed geprepareerd, want Rhode was geconcentreerd en liet – zeker de 1e helft – goed verzorgd voetbal zien. Al in de 3e minuut leidde dat tot een goede kans, maar de inzet van Tijn Vorstenbosch werd een prooi voor de keeper. Verder waren er in de 1e helft doelpogingen van Rogier Meijer (schot geblokt en schuiver op de keeper), Coen van Langen (kopbal over) en Tijn Vorstenbosch (afvallende bal uit corner strak op doel, maar geblokt door verdediger). SSS’18 kwam sporadisch voor het doel van Rhode, meestal uit een counter, maar werd niet gevaarlijk. Tegen het einde van de 1e helft kregen beide partijen nog een goede kans. Een hard schot van Mark van der Zanden werd nog net getoucheerd door de keeper, waardoor de bal tegen de paal ging. Even later tikte Rhode-doelman Paul van Heesch een hoge bal van SSS’18 knap tot corner.
In de tweede helft waren de partijen meer aan elkaar gewaagd. Na een goede soloactie van Rogier Meijer leek Jesse van den Oever de 0-1 binnen te schuiven, maar zijn bal ging net voorlangs. Dat zou diezelfde Jesse later nog een keer gebeuren, na een bekeken voorzet van Mark van der Zanden. Pieter Verbruggen had pech toen hij een afstandsschot van 25 meter op de lat uiteen zag spatten. Halverwege de tweede helft legde Rhode de mooiste aanval van de wedstrijd op de mat. Vanuit de achterhoede gaf Roel Smeets een loepzuivere crossbal op Pieter Verbruggen. Die stoomde over links op, gaf een strakke voorzet die door Bas van Kuringen net naast gewerkt werd.  Overigens had ook SSS’18 een paar kansen gehad op de openingstreffer, maar het ontbrak hen aan de benodigde scherpte. Zo eindigde de wedstrijd, zoals die begonnen was. Het vertoonde spel van Rhode was prima en biedt vertrouwen voor de nog resterende competitiewedstrijden. Komende zondag wacht Schijndel: een mooie derby op de Neul!