Loo 8
5388SB
NISTELRODE
tel. 0412-611501

Rhode | Van Stiphout Bouw won zondag de uitwedstrijd in Nistelrode met 1-3, de thuiswedstrijd eindigde ook met 1-3. Gezien de situatie onderin was de overwinning ook hard nodig, zeker na de forse nederlaag vorige week.

Aan inzet ontbrak het niet bij beide ploegen, er werd hard gewerkt maar het niveau was niet al te best. In het laatste gedeelte van de 1e eerste helft werd Rhode wat sterker. Er waren een paar kleine kansjes, o.a. uit een vrije trap kon de doelman het schot van Roel Smeets nog net over de doellat werken. En vlak voor rust was er nog een kans uit een fraaie actie van Tijn Vorstenbosch.

Rhode begon goed aan de 2e helft. In de 46e minuut was er al een kans uit een corner, die de keeper nog wist te stoppen. In de 49e minuut was het wel raak. Uit een fraaie aanval over 3 schijven  werkte Coen van Langen een voorzet van Simon van de Wetering in de touwen, 0-1. In de 53e minuut was het opnieuw raak, weer een fraaie aanval over 3 schijven en het was nu Rogier Meijer die het doelnet wist te vinden, hij kopte een voorzet op maat binnen, 0-2.  Rhode was vervolgens nog dicht bij nog een treffer, maar die viel aan de andere kant. Balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft, 1-2. Een paar minuten werd het spannend of misschien Prinses Irene toch weer terug in de wedstrijd zou komen. Maar in de 68e minuut werd de marge van 2 doelpunten weer hersteld, Martijn van der Vleuten werd op rechts goed de ruimte in gestuurd en hij wist met zijn voorzet  opnieuw Rogier Thomas vd Pol te bereiken, die raak wist te koppen, 1-3. Prinses Irene probeerde toen alles of niets te gaan spelen. Weinig combinaties, maar vele hoge ballen voor de pot, en doelman Paul van Heesch werd goed bezig gehouden, maar hij hield zich staande. Uitslag 1-3.

De komende 2 weken wordt er niet gevoetbald, daarna speelt Rhode de thuiswedstrijd tegen DAW, momenteel de nummer 2 op de ranglijst.