Dommelpark 3
5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Na twee gelijke spelen en een verliespartij trad Rhode 1 zondagmiddag op de Neul aan tegen Eendracht’30 uit Mook (L). Rhode kwam tot meer vloeiende combinaties dan in de vorige wedstrijden. Mede daardoor kreeg Rhode steeds meer overwicht in de wedstrijd. Dat leverde na ruim een half uur een dot van een kans op voor Ryan Kreeft. Na een combinatie met Jesse van den Oever kwam hij oog in oog met de keeper, maar zijn inzet was niet venijnig genoeg om de keeper te verschalken. Een paar minuten later kreeg Ryan weer een goede kans, maar uit een niet gemakkelijke hoek schoof hij de bal voorlangs. Eendracht’30 kon daar weinig tegenover zetten. Eenmaal leek gevaar voor Rhode te ontstaan, toen een bal diep gespeeld werd. Doelman Paul van Heesch kwam attent zijn doel uit en maakte die aanval onschadelijk.

In het eerste deel van de tweede helft zagen de toeschouwers een meer evenwichtige wedstrijd. Na 10 minuten claimde Rhode een penalty vanwege hands, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee. Even later ontstond een hachelijk moment voor het Rhodedoel. De Rhodeverdedigers gingen uit van buitenspel, maar de scheidsrechter volgde het vlagsignaal van de assistent niet. Daardoor kon een aanvaller van Eendracht’30 alleen op het doel af. Paul van Heesch wist de inzet tot corner te verwerken.

In de 67e minuut kwam Rhode op achterstand. Een mooie aanval van Eendracht’30 werd onberispelijk afgerond. Rhode leek meteen daarna de 1-1 binnen te tikken, toen Ryan Kreeft weer alleen voor de keeper kwam. In plaats van zelf in te schieten legde hij de bal af. Jammer genoeg was het breedtepassje niet op maat en ging de bal achter. De voorsprong gaf Eendracht’30 meer zelfvertrouwen en vanaf dat moment kwam Rhode niet meer goed in zijn spel. De volgende kans van Eendracht’30 was weer raak. Na een aanval over rechts werd de bal teruggetrokken en werd de 0-2 binnen geschoten. In de laatste minuut werd na een opstootje tussen Joep Vermeltfoort met zijn directe tegenstander nog een penalty aan Eendracht’30 toegekend. Die werd benut en zo kwam als eindstand 0-3 op het scorebord.