Eeuwsels 14
5408AJ
VOLKEL
tel. 0413-273336

In de tweede klasse G  was het klassenverschil  deze competitie minimaal, veel gelijke spelen, minimale overwinningen en een kampioen met slechts 39 punten. In geen enkele klasse behaalde de kampioen zo weinig punten en waren er minimaal 29 punten nodig om klassenbehoud te realiseren. Het feit dat op de laatste competitiedag in alle 6 wedstrijden nog iets op het spel stond, zegt genoeg  over het geringe krachtsverschil.
Ook de wedstrijd Volkel – Rhode was nog van belang voor Rhode, omdat bij een nederlaag van Rhode de kans bestond dat Rhode nacompetitie moest spelen voor klassenbehoud in plaats van promotiewedstrijden naar de eerste klasse.  Deze promotiewedstrijden werden behaald door het winnen van de tweede periode.
Zo ver liet Rhode het niet komen in de matige wedstrijd in Volkel en met de eindstand van 1 – 1 betekent dat Rhode op 4 juni naar Bekkerveld (Heerlen)  moet voor de nacompetitie voor een plekje in de eerste klasse. Maar promotie staat zeker niet op het verlanglijstje, handhaving is de tweede klas was wel erg belangrijk. “Eind goed, al goed” aldus de scheidende trainer Frank Brands.
De wedstrijd in Volkel kende maar een paar hoogtepunten, er viel bar weinig te genieten van het spel van beide teams. In de eerste minuut kwam Volkel al op voorsprong en direct na de rust kopte Tijn Vorstenbosch Rhode op 1 – 1.
De degradant Volkel had in de eerste helft het beste van het spel, Rhode had wel de beste scoringskansen. Kansen voor Mark van der Zanden, Rogier Meijer en Daan van Dinten werden niet benut. Doelman Paul van Heesch behoedde Rhode van een grotere achterstand door in de tweeënveertigste minuut twee fraaie reddingen te verrichten.
Direct na de rust kopte Tijn Vorstenbosch Rhode op 1 – 1. Protesten van Volkel leverde een rode kaart op voor een Volkelspeler, waardoor Volkel met 10 man verder moest. Rhode wist niet te profiteren hiervan. Welgeteld kregen Volkel  en Rhode allebei nog een grote scoringskans, daarmee is alles gezegd over de tweede helft. Zeker mag vermeld worden dat Martijn Oors, grensrechter, de beste man van het veld was.

Wedstrijdverslag:

Volkel 1- Rhode 1 1-1 ((1-0)
1-0 01' Bram van de Locht
1-1 46' Tijn Vorstenbosch
47' rood (2x geel) Robin van Cuijk, Volkel

Eindstand 2G:
01. 22  39  10-9-03  35-22  Sparta'25 Kampioen (promotie)
-----
02. 22  38  10-8-04  46-28  DAW Schaijk (PK3 Periode Kampioen) (nacompetitie promotie) = HPK
03. 22  33  08-9-05  27-29  Schijndel/De Wit
04. 22  33  09-6-07  30-33  Olympia'18 (PK1) (nacompetitie promotie) = MPK
05. 22  30  08-6-08  40-36  Eendracht'30
06. 22  29  08-5-09  33-31  Prinses Irene
07. 22  29  07-8-07  29-29  Rhode/VSB (PK2) (nacompetitie promotie) = LPK Laagste Periode Kampioen
08. 22  29  08-5-09  27-34  Boekel Sport
-----
09. 22  27  07-6-09  23-34  SSS'18 (nacompetitie degradatie)
10. 22  24  06-9-08  27-24  Heeswijk (nacompetitie degradatie)
-----
11. 22  21  04-9-09  32-39  Groesbeekse Boys (degradatie)
12. 22  21  05-6-11  25-35  Volkel (degradatie)

Eindstand Periode 3:
01. 7  12  21-09  DAW Schaijk
02. 7  12  14-11  Eendracht'30
03. 7  12  10-08  Sparta'25
04. 7  12  09-10  Schijndel/De Wit
05. 7  11  10-06  Rhode/VSB

Achternaam Roepnaam Tussen-voegsel(s) Geboortedatum Wedstrijden Wedstrijden met speeltijd Wedstrijden als basisspeler Gewisseld (eruit) Gewisseld (erin) Doel-punten Gele kaarten Rode kaarten