Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 03

Den Uil 3
5469CG
ERP
tel. 0413-210518

Eersteklasser Erp, met een volledig fitte selectie, tegen tweedeklasser Rhode, waarbij zes basisspelers ontbraken, was een wedstrijd waarin het niveauverschil na een half uur duidelijk werd. Rhode startte nog wel verdienstelijk en kreeg in de eerste minuut meteen een grote scoringskans die door Rogier Meyer werd gemist. In de eerste dertig minuten bood Rhode nog wel behoorlijk tegenstand en golfde het spel snel op en neer. Via een fraaie vrije trap van Yoeri Vissers kwam Erp in de eenentwintigste minuut aan de leiding. Vanaf dat moment ging Erp nog makkelijker voetballen en besliste de wedstrijd nog voor de rust. In de zesendertigste en de vierenveertigste minuut scoorde Joep Offermans, waardoor de ruststand 3 – 0 was.

In de tweede helft was Erp nog nadrukkelijker de bovenliggende partij. Erp combineerde vlot en creëerde volop kansen. Rhode kon hier weinig tegenover zetten. Daan van Hoof scoorde 4 – 0 in de vijftigste minuut en Cas Jansen bepaalde de eindstand in de zesenzeventigste minuut. Bijna had Mark van der Zanden de eer gered met een treffer, maar dat feestje ging niet door. Rhode is uitgeschakeld in de beker, Erp en Heeswijk gaan naar de tweede ronde. Rhode speelt zondag de laatste bekerwedstrijd , uit tegen eerste klasser Deurne.