5492DD
SINT-OEDENRODE
tel. 0413-473416

Het verslag van de competitiestart is voor het eerst sinds 45 jaar niet van de hand van Rhode-icoon Rinus Timmers. Zeker een moment om te vermelden.

De wedstrijd Rhode – HVCH werd onder ideale weersomstandigheden gespeeld, een prachtig veld en een heerlijk najaarszonnetje.  Het was een aantrekkelijke en spannende wedstijd met veel gemiste kansen over en weer en aan beide zijden prima keeperswerk. Zeker Rhode doelman Paul van Heesch onderscheidde zich deze middag meerdere malen  met enkele knappe reddingen.

De eerste kans was voor Rhode. Simon van de Wetering kopte in de derde minuut  nipt over, direct daarna een kans voor HVCH. Het spel golfde in het begin op en neer en kansen bleven komen voor beide teams.In de twintigste minuut werd een fout in de defensie van Rhode bijna afgestraft. Een minuut later lag de bal in het Heesch-doel. Een fraaie voorzet van Daan van Dinten werd even fraai binnen gekopt door Simon van de Wetering. Het werd zelfs bijna 2 – 0, eerst ging een schot net langs het doel van HVCH en in de achtentwintigste minuut kopte Mark van der Zanden tegen de lat. Jammer was in deze fase het uitvallen van verdediger Coen van Langen. Zijn vervanger, Jarno van de Meerakker, speelde een verdienstelijke partij. In het laatste gedeelte van de eerste helft had HVCH een veldoverwicht, combineerde makkelijk en had veel balbezit. In de vierenveertigste minuut werd een grote kans door HVCH gemist.

In de tweede helft verdedigde Rhode knap de voorsprong en probeerde met uitvallen de winst binnen te halen. De m  eeste kansen waren voor HVCH, enkele riante kansen werden  gemist of door Rhode-doelman Paul van Heesch knap gepakt. Maar ook Rhode kreeg via Simon van de Wetering en Bas van Kuringen kansen om de voorsprong te verdubbelen. Gaande de wedstrijd nam de druk van HVCH toe. Een grote kans werd in de negenenzeventigste minuut nog  gemist, maar in de zevenentachtigste minuut viel de verdiende gelijkmaker door een knap schot van de jeugdige Kenan Hammink.  Al met al een leuke en sportieve wedstrijd waarin beide partijen een punt verdiende.