Bospad 5
6603AR
WIJCHEN
tel. 024-6413010

Rhode | Van Stiphout Bouw had zondag een geduchte tegenstander op het programma staan.  Alverna was de nummer 2 met evenveel punten als koploper EFC, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Bovendien heeft Rhode ook geen goede herinneringen aan de uitwedstrijden tegen Alverna, driemaal mocht het daar al bezoek en ook driemaal leverde dat een nederlaag op.

Maar Rhode begon goed aan de wedstrijd, al na 3 minuten kwam het op 0-1 door een doelpunt van Kyron Brus. Geert Oerlemans ging van achteruit op avontuur, legde de bal breed op Mark van der Zanden en die gaf een voorzet op maat op Kyron Brus die de bal inkopte. In de 13e minuut werd het zelfs bijna 0-2 toen een schot van Kyron Brus net voorlangs ging. Maar Alverna begon langzaam op stoom te komen, was al een keer gevaarkijk en scoorde in de 13e minuut de gelijkmaker. Uit een corner kwam de bal bij een vrijstaande man, die zich goed vrij speelde en vervolgens met een bekeken schot boven in de kruising scoorde, 1-1. In de 17e minuut ging Roel Smeets op avontuur en de keeper Alverna had alle moeite met zijn schot. Maar daarna kwam Alverna steeds beter in het spel en met fraaie combinaties werd de druk opgevoerd. In de 24e minuut werd het 2-1, een breedtepass van rechts werd door de linkerspits opgepikt en keurig afgewerkt. Nauwelijks 1 minuut later was het opnieuw raak, een afstandsschot van zeker 25 meter verdween onhoudbaar in de touwen, een prachtig doelpunt, maar ja het moet maar lukken. Alverna bleef de druk opvoeren en in de 36e minuut werd er opnieuw gescoord, een aanvaller van Alverna werd met flinke botsing onderuit gelopen en de scheidsrechter kende geen pardon, strafschop en dat betekende 4-1.

In de tweede helft deed Alverna het een stuk rustiger aan. Het had nog wel het betere van het spel, maar Rhode gaf goed tegenstand. In de 75e en 80e minuut waren er 2 kansen voor Kyron Brus, maar die werden beide gestopt door de keeper, In de extra speeltijd was ook Alverna nog dicht bij een treffer toen de bal tot tweemaal toe rakelings voorlangs ging. Maar het bleef bij de 4-1 overwinning voor Alverna, die door het gelijke spel van EFC tegen Leones, daarmee koploper werd.

31-10-2021 Alverna - Rhode 4-1 (4-1)
03. 0-1 Kyron Brus
13. 1-1 Rodny Hofman
22. 2-1 Thomas Verkuijlen
23. 3-1 joerd Booijen
35. 4-1 Derek de Bruijn (strafschop)