Rijstenweg 1
5652CG
EINDHOVEN
tel. 040-2512350

Vóór de wedstrijd Rhode-Brabantia speelden de teams JO-11 van beide clubs tegen elkaar. Rhode JO11 wist die wedstrijd te winnen met 2-7 en de trouwe Rhode-supporters hoopten dat dit de opmaat zou zijn voor een goed resultaat voor Rhode 1. Het liep anders: aan het einde van de wedstrijd stond er 3-1 op het scorebord. Helaas weer geen punten voor Rhode; na zeven wedstrijden bezet het nu de laatste plaats.

De eerste helft liet een gelijk opgaande strijd zien. Beide partijen zochten de aanval, maar echte kansen leverde dat niet op. Er waren wel wat pogingen, maar in geen enkele poging zat voldoende venijn om het de keepers lastig te maken. Het was dan ook logisch dat de 1-0 uit een dood spelmoment viel. Een corner van Brabantia werd hoog naar de tweede paal gedraaid en kon daar worden binnen geschoten. Daarna claimden beide teams nog een penalty vanwege duwen, maar de goed leidende scheidsrechter liet in beide gevallen doorspelen. Alles leek erop dat Rhode met een 1-0 achterstand de rust in zou gaan. Maar in de 45e minuut deed Rhode wat Brabantia eerder had gedaan: Simon van de Wetering bracht de bal uit een corner bij de tweede paal, waar Kyron Brus de bal inkopte: 1-1. Een mooie opsteker voor de tweede helft.

Het pakte helaas helemaal anders uit, want al in de eerste minuut van de tweede helft wist Brabantia te scoren. Met een pass tussen twee Rhode-spelers door kwam de spits van Brabantia vrij voor het Rhode-doel en hij schoof de bal binnen: 2-1. Rhode kwam die klap de gehele tweede helft niet te boven. Het team kwam niet meer aan opbouwen toe en zocht zijn heil in lange passes vanuit de verdediging. Die leidden geen enkele keer tot gevaar. Brabantia daarentegen kreeg steeds meer grip op het spel en werd steeds gevaarlijker. Goede reddingen van doelman Paul van Heesch voorkwamen dat Brabantia kon uitlopen. In de 85e minuut leidde het veldoverwicht toch tot de 3-1, wederom uit een corner. Daarna was Brabantia nog enkele keren dichtbij de 4-1, maar gelukkig bleef Rhode een grotere nederlaag bespaard.