1e klasse C

27 september 2020 14:30

J.D. (Jochem) Masman

Onbekend

Rhode verloor vrij kansloos tegen een beter combinerend Alverna. Tot de rust wist Rhode de schade nog beperkt te houden, want de 1 – 0 viel in de vijfenveertigste minuut. In de tweede helft werden binnen tien minuten drie doelpunten gescoord, Rhode zette hier weinig tegenover.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Rhode met een grote nederlaag huiswaarts moest keren. Beide ploegen creëerden nauwelijks een kans. Wel geteld één grote kans was er in de achtendertigste minuut voor Alverna, deze werd niet benut. De voorsprong van Alverna kwam op een vervelend moment voor Rhode. In de vijfenveertigste minuut ging een vrij trap vrij ongelukkig in het doel, waarmee de ruststand werd bereikt.

In het beging van de tweede helft ging Rhode op jacht naar de gelijkmaker. Pech voor Rhode in de zestigste minuut toen een schot van Chris Rokven via de binnenkant van de paal terug in het veld kwam. Dit was overigens de enige grote kans voor Rhode. Een makkelijker voetballend Alverna scoorde in de vijfenzestigste en de zevenenzestigste minuut waarmee de stand op 3 – 0 kwam. Het geloof op een resultaat voor Rhode was hiermee definitief verdwenen. Alverna bleef domineren en kwam in de vierenzeventigste minuut via een strafschop op 4 – 0. In het restant van de wedstrijd bleef Alverna de betere ploeg, er werd niet meer gescoord.

27-09-2020 Alverna - Rhode 4-0 (1-0)
1-0 45. Owen Mbila