5e klasse 4

10 november 2019 10:00

Mark Wijgergangs

Onbekend

Om tien uur werd er in het zonnetje afgetrapt tegen één van de kansmakers op het kampioenschap, ELI Vrouwen 1. Op papier zou het een zware wedstrijd worden voor Rhode Vrouwen 1, want ELI heeft nog maar één wedstrijd verloren. En dit was tegen de koploper, Sparta´25 Vrouwen 1. Maar uiteindelijk bleek Rhode de sterkere partij en won het verdiend met 2-1.

In de eerste helft bleek meteen waarom ELI Vrouwen 1 op de tweede plek staat; ze zijn een ijzersterk team. Maar Rhode Vrouwen 1 hield goed stand en kwam ook aan aanvallen toe. De eerste grote kansen in de wedstrijd waren dan ook voor de thuisploeg. In de 12e minuut kreeg Nikki een enorme kans dankzij een goede aanval van Daisy, maar deze bal vloog hoog over. Een minuut later kreeg Daisy dankzij haar snelheid een grote kans, maar de keepster van ELI Vrouwen 1 redde uitstekend. De vrouwen uit Lieshout leken wakker geschud door de kansen van Rhode en creëerden hierna kans op kans. In de 22e minuut was het dan raak, 0-1. Hierna volgden opnieuw veel kansen voor ELI, maar Lenny stond ook deze week weer ijzersterk te keepen en keerde in de 26e minuut een gigantisch hard schot. De wedstrijd bleef een beetje op en neer gaan en de teams waren aan elkaar gewaagd. Een kwartier na de 0-1 kwam Rhode terug. Nikki werd vrijgespeeld en kwam een op een met de keeper van ELI. Met een geplaatst schot in de linkerhoek van Nikki kwam de stand op 1-1. I de 45e minuut scoorde Anneke vanuit de corner, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Rhode was in de laatste vijf minuten van de eerste helft vele malen sterker dan ELI. Linde werd tot twee keer aan toe in de rug gelopen met als gevolg dat ze beide keren een vrije trap mee kreeg. Dit waren allebei grote kansen, maar resulteerden niet in een goal. Zo was de ruststand 1-1.

Beide teams waren er in de tweede helft gebrand op om te winnen. Uiteindelijk bleek in de 58e minuut de beslissende goal te vallen. Linde scoorde dankzij doorzetten van Nikki. Zo stond het na een uur spelen 2-1. ELI Vrouwen 1 bleef kansen creëren. In de 70e minuut kwam ELI met veel man op, maar wederom keerde Lenny de inzet. Rhode creëerde nog kansen. De grootste kans was voor Eline, maar de bal vloog over het doel. ELI begon steeds meer aan te zetten voor de gelijkmaker, maar had ook pech. In de 85e minuut knalde de bal op de lat na nog een gigantisch hard schot. En in de laatste minuut van de wedstrijd moesten Lenny en Joyce er nog alles aan doen om een tegendoelpunt te voorkomen.

De vrouwen vrouwen van Rhode spelen hun beste wedstrijd en winnen verdiend met 2-1. Hierdoor stijgen ze één plekje op de ranglijst en staan ze nu 8e. Volgende week speelt Rhode Vrouwen 1 uit tegen Mariahout Vrouwen 1. Op dit moment staat Mariahout vijfde en Rhode achtste, dus het zal weer een zware, maar spannende wedstrijd worden.