Datum

17 november 2019 11:00

Accommodatie

Onbekend

Rhode speelde de afgelopen weken goede wedstrijden en dit werd ook beloond. De afgelopen vier wedstrijden werd er twee keer gelijkgespeeld en twee keer gewonnen. Mariahout maakte een einde aan deze goede reeks. Rhode Vrouwen 1 verloor zondag met 3-1 van Mariahout Vrouwen 1.

In de eerste tien minuten van de eerste helft was Mariahout bijna alleen maar aan de bal. Ze kregen dan ook drie keer een vrije trap mee, maar ze kwamen niet door de Rooise verdediging. Mariahout was de eerste helft veel sterker dan Rhode en ze hadden dan ook regelmatig kansjes. Na ongeveer een half uur te hebben gespeeld kwam Mariahout opnieuw op met een sterke aanval. De bal viel goed voor de voeten van de linksbuiten van Mariahout en zij wist het net te vinden. Ook had Rhode wat kansjes in de eerste helft, maar telkens werd de bal op het laatste moment onderschept door een verdediger van de tegenstander. Rhode Vrouwen 1 speelde geen goede eerste helft, maar Mariahout kwam niet verder tot scoren. Zo was de ruststand 1-0 voor de thuisploeg.

Zoals afgelopen weken ook het geval was, was Rhode in de tweede helft velen malen beter dan in de eerste helft. Er werden direct kansen gecreëerd en Rhode was zelfs de betere. Na tien minuten spelen in de tweede helft viel de bal goed voor de voeten van Linde en kon ze de bal hard inschieten.  Opnieuw kwam Rhode Vrouwen 1 terug van een achterstand. Maar Mariahout leek wakker geschud door de goal van Linde en werden weer steeds sterker. In de 61e minuut viel de bal na een redding van Nienke voor de voeten van een speelster van Mariahout. Zo stond Rhode na ruim een uur te hebben gespeeld weer achter. Rhode bleef wel kansen creëren. De grootste kans aan de kant van Rhode kwam nog voor Daisy. Na een goede bal vanuit het middenveld kwam ze één op één met de keeper. Maar helaas kon Daisy het hoofd niet koel houden en vloog de bal langs het doel. Voorin werden steeds kleine kansjes gecreëerd en de aanvallers bleven jagen naar de gelijkmaker. In een van de laatste minuten van de wedstrijden kwam Mariahout er opnieuw uit en werd het nog 3-1.

De afgelopen weken hebben de vrouwen van Rhode veel punten gewonnen, maar zondag gingen ze met lege handen naar huis. Volgende week is er weer een nieuwe kans en wordt er gespeeld tegen DVG Vrouwen 1. Om tien uur wordt er in Liempde afgetrapt. DVG staat één puntje boven Rhode – met twee wedstrijden minder gespeeld – dus het zal opnieuw een spannende wedstrijd worden.