Mike Theelen

Accommodatie

Onbekend

Rhode|Van Stiphout Bouw pakt verdienstelijk punt tegen Alverna
Op een zonovergoten sportpark trad Rhode|Van Stiphout Bouw voor de 2e keer dit seizoen aan tegen Alverna. De heenwedstrijd werd in november kansloos met 5-1 verloren. Maar dat betekende niet dat Rhode|Van Stiphout Bouw zondag in zijn schulp kroop. Integendeel: het team begon fel en overtuigend aan de wedstrijd. Dat resulteerde al snel in een goede kans voor Simon van de Wetering, die alleen voor de keeper kwam. Hij besloot de bal breed te leggen, waardoor een Alverna-been een goal kon voorkomen.
In de 13e minuut counterde Alverna naar een overtalsituatie bij het strafschopgebied en moest Rhode|Van Stiphout Bouw aan de noodrem trekken. Keeper Paul van Heesch verwerkte de goed ingeschoten vrije trap knap tot hoekschop. In de 31e minuut werd een strakke kopbal van Geert Oerlemans ternauwernood van de lijn gehaald. In de 39e minuut was het wel raak. Daan van Dinten kwam op links goed door en uit zijn strakke voorzet kopte Serge Voss de 1-0 binnen. Rhode|Van Stiphout Bouw kon maar kort genieten van de voorsprong, want 2 minuten later scoorde Alverna via Dennis Arts uit een corner de gelijkmaker.

Alverna nam na rust het initiatief en liet het zien dat het een goed voetballende ploeg is. De eerste goede kans was echter voor Rhode|Van Stiphout Bouw: na mooi voorbereidend werk van Simon van de Wetering kopte Stan van de Mortel over. Even later scoorde Alverna de 1-2. Een vrije trap op het middenveld werd cross naar de linksbuiten (Tjalling Kamerman) gespeeld. Die controleerde de bal uitstekend, passeerde een verdediger en schoot de bal in de verre hoek. Tien minuten later leek Alverna verder uit te lopen, maar Paul van Heesch voorkwam dat met een uitstekende redding met de voet.
Rhode|Van Stiphout Bouw putte hier hoop uit en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er een kwartier voor tijd. Stan van de Mortel tikte attent binnen, nadat de keeper een voorzet van links naar voren sloeg: 2-2.
De wedstrijd bleef daarna spannend: beide ploegen zochten de aanval. Coach Theo van Lieshout bracht drie verse aanvalskrachten in en dat gaf de strijdlust van Rhode|Van Stiphout Bouw een nieuwe impuls. Open kansen leverde het niet op, wel een paar schotpogingen van Kyron Brus. De beste kans was echter voor Alverna, maar weer stond Rhode-goalie Paul van Heesch met een prachtige save in de weg.

03-02-2019 Rhode 1 - Alverna 1 2-2 (1-1)
1-0 (40.) Serge Voss
1-1 (42.) Jari van Ginkel
1-2 (64.) Tjalling Kamerman
2-2 (76.) Stan van de Mortel