1e klasse C

17 februari 2019 14:30

K. Mandemakers

Onbekend

Er gebeurde vanmiddag veel meer dan de 0-0 uitslag doet vermoeden. De nummer 2 van de competitie had het betere voetbal, maar Rhode kon dat met werklust compenseren.

Rhode had natuurlijk wel wat goed te maken na het slechte resultaat vorige week tegen HVCH en begon ook met veel inzet aan de wedstrijd. Het betere voetbal kwam wel van TOP, er kwamen ook een aantal voorzetten, maar die waren niet gevaarlijk. Rhode moest het van de counter hebben en in de 22e minuut leverde dit een strafschop op, Daan van Dinten mocht het vonnis voltrekken, maar de keeper van TOP koos de goede hoek en stopte de bal. In de 32e minuut was Rhode opnieuw dicht bij een treffer, een fraaie aanval over links werd door Serge Voss op de paal geknald.

In de tweede helft een beetje hetzelfde spelbeeld, TOP meer balbezit, maar de Rhode verdediging knokte voor elke bal. Rhode had in de 49e minuut geluk dat er neutrale grensrechters waren. Uit een corner werd de bal binnen gekopt, de scheidsrechter wees al naar het midden, maar na contact met de grensrechter werd de goal afgekeurd. Maar TOP was gevaarlijker dan voor rust. Eerst gingen een paar ballen rakelings langs, maar daarna moest doelman Paul van Heesch twee knappe reddingen verrichten, en in de 62e minuut werd bovendien ook nog eens de lat geraakt. Rhode had ook een paar kansen, een fraaie aanval over rechts leverde jammer genoeg niets op, Simon van de Wetering werd een paar keer onderuit gelopen, maar een tweede strafschop zat er niet in. Een vrije trap van Daan van Dinten kon door de keeper nog net via de lat gestopt worden. In de 78e minuut had Rhode opnieuw geluk, een aanvaller pikte de bal op die door de keeper was losgelaten en dacht de 0-1 te scoren, nu was het echter de andere grensrechter die een duwfout op de keeper had gezien en de scheidsrechter via een piepsignaal informeerde. De laatste kans was in de 90e
minuut voor Rhode, Geert Oerlemans soleerde zich met de nodige moeite door het 16 meter gebied, kwam vrij voor goal, maar het leek er op dat hij al zijn krachten had verbruikt en niet meer tot een schot kon komen.

20190217 HvA 143320z Rhode1-TOP1 00' 1 minuut stilte ivm overlijden TOP sponsor lid
Eén minuut stilte ivm overlijden TOP sponsorlid
20190217 HvA 144720z Rhode1-TOP1 13' Rhode verdedigt aanval TOP
13' Rhode verdedigt aanval TOP
20190217 HvA 145202z Rhode1-TOP1 17' TOP vrije trap op achterlijn, bal zal over doel worden getikt, hoekschop
17' TOP vrije trap op achterlijn, bal zal over doel worden getikt, hoekschop
20190217 HvA 155106z Rhode1-TOP1 57' Rhode doelkansrijke aanval, Simon vd Wetering ging alleen op doel af, legde bal verkeerd breed op Glenn v Lieshout
20190217 HvA 160846z Rhode1-TOP1 74' Daan v Dinten, links buiten beeld, vrije trap, doelman tikt bal uit kruising en bal schampt lat
74' Daan van Dinten, links buiten beeld, vrije trap, doelman tikt bal uit kruising en bal schampt lat
20190217 HvA 162809z Rhode1-TOP1 93' vrije trap TOP
93' vrije trap TOP, bal gaat naast doel
20190217 HvA 162950z Rhode1-TOP1 94,05' einde wedstrijd 0-0
95' 0-0 einde wedstrijd

17-02-2019 Rhode 1 - sv TOP 1 0-0
22' Serge Voss neergelegd in zestien
23' strafschop Daan van Dinten, doelman tikt bal onder uit hoek
32' Serge Voss schiet bal tegen 'tweede' paal
45+2 einde eerste helft
49' curieus moment 1: hoekschop TOP, ingekopt en bal tussen vingertoppen doelman Paul van Heesch - lat - handen; scheidsrechter: doelpunt; neutrale assistent op achterlijn bij cornervlag: geen doelpunt
62' Anwar Tuithof, TOP, schiet bal op lat
74' Daan van Dinten, vrije trap, doelman tikt bal uit kruising en bal schampt lat
78' curieus moment 2: doelpunt viel voor (assistent) scheidsrechter en veel spelers 'buiten beeld'; na afgeslagen aanval, gooit doelman Paul van Heesch bal, rand zestien, veld in en tegen uitgestrekt been Aram Pusters, TOP, die tikt bal in het lege doel. 0-1 wordt afgekeurd op advies neutrale assistent die het verst weg stond