We stellen aan u voor….. - Rhode.nl

We stellen aan u voor…..

16 oktober 2018 18:00


Carlo en Anton van Berkel
Weer terug op het oude nest. Het Rhode bloed kruipt waar het niet gaan kan.

Weer terug op het oude nest. Het Rhode bloed kruipt waar het niet gaan kan. Broers Carlo en Anton zijn weer terug bij Rhode. Ze gaan zich inspannen om ons mooie sportpark ook zo te houden. Carlo is een echt verenigingsmens. Brandweer, carnavalsvereniging en uiteraard Rhode zijn daar voorbeelden van. Carlo heeft een dochter en 2 kleindochters. Carlo heeft in de jaren ‘60 in Rhode 2 gevoetbald, maar moest na een knieoperatie zijn actieve voetballoopbaan beëindigen. Hij kon het spelletje niet loslaten en heeft nog lang als KNVB-scheidsrechter op de velden rondgelopen. Als hoogste heeft hij de toenmalige topklasse van de jeugd gefloten. Hij is nu bijna elke dag op en naast onze velden te vinden en een trouwe supporter.

Zijn broer Anton heeft zeer zeker ook een Rhode hart. Hij heeft in de jaren ‘60-‘70 een paar keer Rhode 1 versterkt onder trainer Wim van Iersel. Anton heeft 2 zonen op de wereld gezet en is opa van 4 kleinkinderen. Anton is vroeger jeugdleider geweest en heeft in het jeugdbestuur gezeten. Ook heeft hij de vlag ter hand genomen als assistent-scheidsrechter voor Rhode 1.

Carlo en Anton hebben het verenigingsleven niet van een vreemde, want vader Wim was ook nauw betrokken bij Rhode. Wim is zelfs lid van verdienste, helaas is hij ons in 1998 ontvallen. Top mannen dat jullie er weer bij zijn!

Carlo en Anton maken deel uit van ons facilitair team. Mensen die op en rond de velden van alles doen zodat onze spelers kunnen voetballen. Er wordt wel eens gezegd dat er geen onderhoud nodig is voor kunstgras. Natuurlijk hoeven we niet meer te maaien of lijnen te trekken. Toch is er veel werk aan en om het veld. Velden moeten regelmatig geborsteld worden, bladeren verwijderd om de waterhuishouding in orde te houden, kleedkamers in orde gehouden, trainingsmateriaal op pijl gehouden, reclameborden opgehangen en schoongehouden. En natuurlijk niet te vergeten de rotzooi op te ruimen die anderen hebben veroorzaakt. Met name na een speeldag op een zondag is het puinruimen geblazen. Glazen, bekertjes, papiertjes in allerlei maten en soorten. Soms denken deze mannen, waar is het mis gegaan in de opvoeding, waarom niet gewoon in de daarvoor bestemde prullenbakken. Maar ja… de jeugd zullen we maar zeggen ..    

Delen

Lees meer over:
Vrijwilligers

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!